Skikkelig kaldt!

Du vet at saften du har servert er kald når Live (7) utbryter:

- Brrrrrrr....dæ flippa heilt, eg fækk hjernefrys!

Kjenner jeg blir stolt...

...når lillebror (5) banker på døra før han går inn på rommet hvor de "store" jentene leker.

...og det går opp og det går ned...

I neste uke skal Erik (5) på kontroll på St. Olavs Hospital i Trondheim. I forrige uke fikk vi brev fra fastlegen som bekrefter at han har utviklet enda flere allergier, så bildet blir stadig mer komplekst - og fastlegen mener vi er modne for et nytt opphold på Voksentoppen/Rikshospitalet.

Det føles litt uvirkelig med sykehusbesøkene. Jeg vet ikke om det er en forsvarsgreie, men jeg ser fortsatt på Erik som en frisk liten gutt. Men vi er heldige som blir fulgt opp, og forhåpentligvis blir vi litt klokere for hver gang.

I mellomtiden smører vi, og forsøker å ta opp- og nedturene med tålmodighet og godt humør. Der er Erik verdensmester, som her på tirsdag.

Tidsperspektiv.

Erik (5) var tydelig frustrert over å ikke finne igjen et spill han tidligere hadde vært innom på nettet, men etter en stund lykkes han i sine bestrebelser med å finne rett nettside.

- Åååååå....endelig! Eg ha leita i årevis!

No vart du skræmt ja!

Live (7) og venninnen Maja sitter ved kjøkkenbordet og diskuterer tannfellingens mysterier. Etter å ha slått fast at ingen i klassen har mistet mer enn åtte tenner på nåværende tidspunkt, så kunne Live fortelle følgende:

- Eg veit koffør vi miste tennern. Dæ e fordi dæ e ei anna tann som prøve å kom opp, og da blir dein lille tanna redd og dætt ut!

Omsorgsfulle søsken.

Live (7) pakket toalettveska (pluss litt mer) før hun skulle på overnattingsbesøk til mor og far nedi veien. Erik (5) står litt misunnelig og ser på at hun legger Nintendo DS'en nedi veska.

Erik: - Har du tatt med ladarn?

Live: - Nei.

Erik: - Dæ bruka va lurt.

Live: - Ja, veit dæ...kan du hent den førr meg?

Erik: - OK!

(løpende små føtter høres over stuegulvet, i retning loftstrappa)

Live: - Dæ e ikkje så lurt å spreng!

Erik: - Eg spreng ikkje i trappa!

Live: - Bra!

hits