Tro det eller ei, liksom.

Erik (4) hadde fått lov av pappaen til å spille FIFA på Playstation 3, og løp opp trappa med en gang han kom hjem fra barnehagen.

Normalt sett ordner han alt selv, og derfor kikket jeg litt overrasket opp da han kom tuslende ned i stua - på slepende føtter. Det var veldig tydelig at han syntes det var et sviende nederlag å be om hjelp, noe som ikke ble bedre av at jeg begynte å le da han kom med følgende uttalelse:

- FAKTISK så har eg et problem...


Ordforåd.

Jeg lar meg forundre når Live (6) i løpet av sekunder klarer å være innom følgende ord:

(...) overreagerer

(...) fyrverkeriforskning

(...) våpenfreak

Verdens vakreste mail.

"I går kveld var jeg inne til henne og strøk på henne. Hun så på meg og sa hei. Har slange i nese/svelg så hun kan ikke bruke stemmebåndet. Hun klemmer meg i handa og blir sterkere."

Jeg har allerede tilgitt fetteren min for at han fikk meg til å hylgråte på jobb. Det var gledes- og utmattelsestårer.

Glad i deg, tanta mi.

Bortkastet tann?

I går mistet Live den ene fortanna si. Et nydelig skue, og til tross for seksåringens iboende skepsis til tannfeen - så ble tanna høytydelig lagt i et vannglass.

Da ungene la seg, lovte hun Erik (4) at han skulle få være med å sjekke glasset neste morgen. I neste øyeblikk høres følgende hjertesukk fra jenta mi:

- Egentlig så nytte dæ jo ikkje. Eg har mista tre tenner no, og alle pengan mine e gått te å spar til tur til England. Og eg som ikkje ein gång like å sjå på fotball!

(bakgrunn: Lillebroren vil til England for å se Manchester United. Jeg sa at da måtte han spare, og fikset ham ei Englands-bøsse. Søsteren ble så gira av prosjektet at hun spontant donerte det hun hadde liggende av småpenger.)

En bønn.Kjemp, kjære deg...kjemp!

Mini Me.

Live (6) og Erik (4) har lagt seg. Erik roper gjentatte ganger etter meg før Live gir ham klar beskjed - med rolig, men myndig røst:


- Erik! Hørte du ikkje ka ho mamma sa?! Ho sku kom inn til oss hvis vi klart å va stille. Når du rope sånn, så går dæ lenger tid før ho kjæm. Dæ e altså du som bestemme kor lang tid dæ tar før ho mamma kjæm inn hit. Forstår du ka eg sei?!


hits